Bestaande software koppelen

Als jouw organisatie groeit, ben je altijd op zoek naar manieren om processen slimmer te automatiseren. Maar terwijl je bedrijf snel groeit, groeit ook het aantal softwarepakketten dat je gebruikt. Soms merk je zelfs niet dat deze verschillende software niet goed op elkaar aansluit of niet alle functies biedt die je nodig hebt. Gelukkig kan GSD je helpen om deze software op een slimme manier aan elkaar te koppelen, zodat je processen weer snel, efficiënt en gebruiksvriendelijk verlopen. Ze kun je jouw wensen en doelstellingen omzetten in toekomstbestendige software-oplossingen. Dit is waar we goed in zijn!

Software koppelen? Application Programming Interface (API)

Softwareprogramma's kunnen met elkaar communiceren door middel van API's. Maar wat is een API? Dit leggen we het makkelijkste uit middels een praktisch voorbeeld. Stel je voor dat je een planningsapplicatie gebruikt om werkzaamheden te organiseren. Daarnaast gebruik je een andere applicatie om gewerkte uren bij te houden. Beide apps werken prima los van elkaar, maar ze communiceren niet met elkaar. Dit betekent dat je werknemers de gewerkte uren handmatig aan de planning moeten toevoegen of andersom, wat niet erg efficiënt is. Om dit op te lossen, moeten de twee softwaretoepassingen aan elkaar worden gekoppeld zodat ze met elkaar kunnen communiceren. Het zou ideaal zijn als beide softwarepakketten een API hebben die gegevensuitwisseling tussen de apps mogelijk maakt. Dit kunnen wij mogelijk maken!

 

Voor wie ontwikkelen wij API's?

In de basis is het maken van een API koppeling een losse dienst. Bij GSD geloven we echter dat API-ontwikkeling een onderdeel is van een groter geheel. Denk daarbij aan de integratie binnen maatwerk software en een webshop.

Deze dienst is bij uitstek geschikt voor: 

 • Bedrijven die willen digitaliseren 
  API-koppelingen en maatwerkoplossingen die aansluiten bij de behoeften van de organisatie bieden een kans om sneller, goedkoper en aangenamer te werken. Hoe meer systemen met elkaar verbonden worden, hoe sterker de oplossing wordt.

 • Orgnanisaties die eigen software willen ontsluiten
  Als een bedrijf software laat ontwikkelen door GSD, willen ze vaak dat deze gemakkelijk gekoppeld kan worden met andere applicaties. We bouwen in feite een stekkerdoos, zodat andere organisaties alleen maar hoeven in te pluggen. Op die manier werken systemen beter samen en wordt het werkproces nog soepeler en efficiënter. 
Software koppelen

Waarom GSD?

Ben je op zoek naar hulp bij het koppelen van software? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Samen bekijken we welke software je momenteel gebruikt en hoe we deze op een goede en efficiënte manier met elkaar kunnen verbinden. Door jouw specifieke wensen en doelen te combineren met onze expertise, komen we altijd tot een oplossing op maat.

Onze ontwikkelaars zijn bekend met het koppelen van een breed scala aan systemen, zoals AFAS, Exact, Voys, Unit4 en Mollie (Partner). Maar hoewel we alle specialistische kennis in huis hebben om software te koppelen of vanaf de grond op te bouwen, is technologie bij ons nooit het uitgangspunt. Onze aanpak begint altijd bij de wensen, doelen of problemen van de klant. Op die manier maken we al jarenlang succesvol het verschil!

Api koppeling ontwikkelen

Het maken van een API koppeling is een complexe klus die veel technische kennis vereist. Er zijn verschillende manieren om systemen te integreren, zoals via API, webservices, webhooks of (S)FTP. Bij GSD maken we bijna altijd API koppelingen als onderdeel van de software die we voor onze klanten ontwikkelen. Als je op zoek bent naar een oplossing op maat, dan helpen we je graag om de juiste keuze te maken en zorgen we voor een succesvolle implementatie.

Neem contact op met Robert

Software koppelen

Technieken voor systeemintegratie

Als je verschillende softwaresystemen aan elkaar wilt koppelen, zijn er tal van technieken beschikbaar die je kunt gebruiken. Welke techniek je kiest, hangt af van wat je wilt bereiken en wat de mogelijkheden zijn van de software die je wilt koppelen. Tijdens het ontwikkelen van jouw applicatie zullen we dus samen kijken welke techniek het beste past bij jouw situatie. De volgende technieken zijn mogelijk bij een systeemintegratie:

 • API of Webservice
  Moderne software heeft vaak een eigen koppeling waarmee informatie uitgewisseld kan worden. Dit is een duurzame en solide oplossing om grote hoeveelheden data in realtime te verwerken.
 • CSV of XML 
  Een ander voorbeeld is het uitwisselen van data via CSV en XML bestanden die worden verstuurd via (S)FTP. Hiermee kunnen we bijvoorbeeld 's nachts product- en klantinformatie uitwisselen tussen verschillende systemen.
 • Webhooks
  Webhooks zijn vergelijkbaar met Webservices, maar werken op basis van events. Bij elke verandering wordt er automatisch een signaal gestuurd om de bijbehorende data aan te passen, bijvoorbeeld voor e-mailadressen op een mailinglijst.

Hopelijk heb ik je hiermee wat meer inzicht kunnen geven in de verschillende technieken voor systeemintegratie. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag!

Software koppelen

Het juiste ontwikkel team

Bij GSD werken we met een hecht team van ontwikkelaars en specialisten. Elk teamlid heeft zijn eigen unieke expertise en ervaring, wat ons in staat stelt om voor elke vraag op maat gemaakte oplossingen te bieden. We begrijpen dat het kiezen van het juiste ontwikkelteam een belangrijke beslissing is. Daarom stellen we met onze specialisten het juiste team samen op basis van de door jouw gestelde vraag! 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Neem vrijblijvend contact op!

Even bellen?

Bel met GSD B.V.+31 497 - 842 611

Liever teruggebeld worden?