Proces optimalisatie met software

Elke organisatie streeft naar het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen. Dit start met het grondig analyseren van huidige systemen. Vaak komt men er al snel achter dat deze niet langer voldoen aan de eisen, wensen en toekomstplannen van de organisatie. Het is duidelijk dat er verandering nodig is. Iemand binnen het bedrijf moet op zoek naar een software-oplossing die aansluit bij de wensen en toekomstvisie van de organisatie. Maar waar begin je?

Proces optimalisatie met maatwerk software

Kiezen voor standaard of maatwerk software?

Voor veel organisaties lijkt het kiezen tussen standaard of maatwerk software een simpele afweging tussen kosten. Daarom wordt vaak gekozen voor standaard softwarepakketten. Toch is het goed om verder te kijken. In de praktijk blijkt namelijk vaak dat het resultaat anders uitpakt dan gewenst en dat er uiteindelijk een tweede of zelfs derde softwareprogramma moet worden aangeschaft om het hele proces of probleem van de organisatie te kunnen ondersteunen.

Helaas komt het regelmatig voor dat er binnen de organisatie een uitdaging ontstaat waar vooraf niet over nagedacht is. De standaard softwarepakketten werken dan vaak niet samen waardoor een oplossing moeilijk te realiseren is. Dat betekent dat er kostbare tijd besteed moet worden aan het leren, begrijpen en beheersen van de verschillende softwarepakketten om zo handmatig toch tot een zelfbedachte oplossing te komen. Het betekent dubbele invoer van gegevens en veel werk dat opnieuw gedaan moet worden. Al deze problemen leiden uiteindelijk tot tijdverlies en hoge kosten; precies het tegenovergestelde van wat de software zou moeten bereiken.

Wij raden daarom aan om verder te kijken dan de initiële kosten. Maatwerk software die specifiek is afgestemd op de behoeften van de organisatie kan veel tijd en extra kosten schelen. De initiële investering is hoger, maar de uitkomst is meer efficiëntie, nauwkeurigheid, tijdwinst en tevreden medewerkers.

Proces optimalisatie met maatwerk software

Is maatwerk software geschikt voor proces optimalisatie?

Bij GSD hebben we al vele bedrijfsprocessen geoptimaliseerd met maatwerk software. Hoewel we ook gebruik maken van standaard softwarepakketten, hebben we gemerkt dat deze standaard pakketten vaak niet volledig aansluiten op de specifieke wensen van de klant. Dat is begrijpelijk, aangezien iedere organisatie unieke behoeften en toekomstplannen heeft.

Wat wij bij GSD steeds vaker zien, is dat organisaties kiezen voor op maat gemaakte software. Deze oplossing stelt de organisatie in staat om aan alle eisen, behoeften en toekomstplannen te voldoen. Wanneer je kiest voor maatwerk software, gaan we samen een traject in waarbij we jouw wensen en behoeften bespreken, zodat de meest op maat gemaakte softwareoplossing kan worden ontwikkeld en geïmplementeerd.

Is op maat gemaakte software toch een te grote stap? Dan kijken we graag met je mee hoe we je huidige software zo goed mogelijk kunnen koppelen. Hiervoor kunnen wij softwarekoppelingen ontwikkelen. Dit betekent dat alle aanwezige software middels deze koppeling met elkaar kan communiceren en gegevens onderling uitgewisseld kunnen worden. Door software te koppelen, voorkom je dat werknemers dubbele gegevens moeten invoeren. Dit resulteert in minder fouten binnen de organisatie. Daarmee bespaar je kostbare tijd en kosten.

Hulp nodig bij het optimaliseren van je bedrijfsproces?

Bij GSD geloven we sterk in de kracht van maatwerk software om bedrijfsprocessen te optimaliseren en succesvol te groeien. We bouwen al bijna 20 jaar maatwerk software voor een grote groep aan klanten. Daarin staat duidelijke communicatie centraal, zodat we kunnen voldoen aan je verwachtingen en eisen. Wij staan klaar om samen met jou de perfecte oplossing te creëren die aansluit bij jouw unieke behoeften en toekomstvisie.

Neem contact op met Robert

Proces optimalisatie met maatwerk software

De optimalisatie van je bedrijfsproces start hier

Maak een afspraak

Even bellen?

Bel met GSD B.V.+31 497 - 842 611

Liever teruggebeld worden?