Dashboarding

Veel bedrijven hebben toegang tot grote hoeveelheden ruwe data die onbenut blijven. Dit heeft onnodig hoge kosten en beslissingen die gebaseerd zijn op aannames tot gevolg. Bovendien kost het interpreteren van de data veel tijd en moeite.

Een dashboard biedt belangrijk inzicht voor het nemen van goede beslissingen. Het is eigenlijk een visualisatie van relevante bedrijfscijfers (en daarbuiten). Of het nu gaat om verkoopcijfers, voorraad of productiesnelheid, de weergegeven gegevens zijn afhankelijk van jouw specifieke vraag. Bij GSD helpen we bij het vaststellen van de echt relevante vragen, zodat jouw business dashboard alleen relevante gegevens toont. Zo heb je altijd de juiste stuurinformatie binnen handbereik.

In drie stappen naar een overzichtelijk dashboard

Het doel van een dashboard is om in één oogopslag relevante informatie overzichtelijk en visueel weer te geven voor effectieve besluitvorming. De mogelijkheden voor een dashboard zijn eindeloos en hangen af van de specifieke behoeften van jouw bedrijf, zoals sales, marketing of operations. Om tot een effectief geheel te komen doorlopen wij altijd minimaal drie stappen: analyse van jouw vraag, jouw data en tot slot de visualisatie. 

  1. Bepaal je doel
    De eerste vraag die wij stellen aan klanten die een dashboard willen is: wat wil je weten? Wij vragen kritisch door om te achterhalen wat er precies nodig is, omdat er vaak een vraag achter de vraag zit. Wanneer wij jouw ambities kennen, kunnen we je het inzicht geven dat je echt wilt.

  2. Verzamel de juiste data
    Wanneer we jouw vraag kennen, weten we welke data nodig is voor het dashboard. Nu is het belangrijk om deze uit de juiste systemen te halen. Dit kan relatief eenvoudig zijn, maar soms is het noodzakelijk om alle gegevens samen te brengen in een data warehouse. In sommige gevallen is hiervoor een datamigratie nodig.

  3. Visualiseer jouw data
    De laatste stap is het transformeren van jouw data naar inzicht. We vertalen de relevante gegevens naar een duidelijke, visuele weergave in het BI dashboard. Zo krijg je direct inzicht in je business analytics en kun je beslissingen nemen op basis van feiten. Het is ook eenvoudig om in de toekomst extra dashboards te creëren voor specifieke behoeften.
Dashboarding van data geeft inzicht in uw bedrijf

Dashboard op maat laten maken

De juiste vragen stellen, om inzicht te krijgen in je data.
Dashboard consultant Robert helpt je hierbij.

 

Neem contact op met Robert

Even bellen?

Bel met GSD B.V.+31 497 - 842 611

Liever teruggebeld worden?