API koppeling in Waalre

Wanneer jouw organisatie groeit, zoek je constant naar manieren om processen slimmer te automatiseren. Echter, met de snelle groei van je bedrijf neemt ook het aantal gebruikte softwarepakketten toe. Soms realiseer je zelfs niet dat deze diverse software niet goed op elkaar aansluit of niet alle benodigde functies biedt. Gelukkig kan GSD je bijstaan in het intelligent integreren van deze software door middel van een API-koppeling, waardoor je processen weer snel, efficiënt en gebruiksvriendelijk verlopen. Zo kun je jouw wensen en doelstellingen omzetten in duurzame software-oplossingen. Dit is waar we goed in zijn!

Software koppelen? 

Softwareprogramma's kunnen onderling communiceren via API's, maar wat is nu precies een API? Een eenvoudig voorbeeld maakt dit concept duidelijk. Stel je voor dat je een planningsapplicatie gebruikt om werkzaamheden te organiseren, en daarnaast een andere applicatie om gewerkte uren bij te houden. Hoewel beide apps afzonderlijk goed functioneren, communiceren ze niet met elkaar. Dit betekent dat werknemers handmatig gewerkte uren aan de planning moeten toevoegen of vice versa, wat niet efficiënt is. Om dit probleem op te lossen, dienen de twee softwaretoepassingen aan elkaar gekoppeld te worden, zodat ze naadloos met elkaar kunnen communiceren. Het zou ideaal zijn als beide softwarepakketten een API hebben die de uitwisseling van gegevens tussen de apps mogelijk maakt. GSD is uw locale parnter voor software koppelingen in Waalre!

 

Voor wie ontwikkelen wij API's?

In de basis is het maken van een API koppeling een losse dienst. Bij GSD geloven we echter dat API-ontwikkeling een onderdeel is van een groter geheel. Denk daarbij aan de integratie binnen maatwerk software en een webshop.

Deze dienst is bij uitstek geschikt voor: 

 • Bedrijven die willen digitaliseren 
  API-koppelingen en maatwerkoplossingen die aansluiten bij de behoeften van de organisatie bieden een kans om sneller, goedkoper en aangenamer te werken. Hoe meer systemen met elkaar verbonden worden, hoe sterker de oplossing wordt.

 • Orgnanisaties die eigen software willen ontsluiten
  Als een bedrijf software laat ontwikkelen door GSD, willen ze vaak dat deze gemakkelijk gekoppeld kan worden met andere applicaties. We bouwen in feite een stekkerdoos, zodat andere organisaties alleen maar hoeven in te pluggen. Op die manier werken systemen beter samen en wordt het werkproces nog soepeler en efficiënter. 
API koppeling laten bouwen in Waalre

Waarom GSD?

Ben je op zoek naar hulp bij het koppelen van software? GSD is je regionale techpartner in Waalre. We hebben al veel klanten geholpen met het ontwikkelen van API koppelingen. Samen bekijken we welke software je momenteel gebruikt en hoe we deze op een goede en efficiënte manier met elkaar kunnen verbinden. Door jouw specifieke wensen en doelen te combineren met onze expertise, komen we altijd tot een oplossing op maat.

Onze ontwikkelaars zijn bekend met het koppelen van een breed scala aan systemen, zoals AFAS, Exact, Voys, Unit4 en Mollie (Partner). Maar hoewel we alle specialistische kennis in huis hebben om software te koppelen of vanaf de grond op te bouwen, is technologie bij ons nooit het uitgangspunt. Onze aanpak begint altijd bij de wensen, doelen of problemen van de klant. Op die manier maken we al jarenlang succesvol het verschil!

Api koppeling ontwikkelen in Waalre

Het maken van een API koppeling is een complexe klus die veel technische kennis vereist. Er zijn verschillende manieren om systemen te integreren, zoals via API, webservices, webhooks of (S)FTP. Bij GSD maken we bijna altijd API koppelingen als onderdeel van de software die we voor onze klanten ontwikkelen. Als je op zoek bent naar een oplossing op maat, dan helpen we je graag om de juiste keuze te maken en zorgen we voor een succesvolle implementatie.

Neem contact op met Robert

API koppeling laten bouwen in Waalre

Technieken voor systeemintegratie

Als je verschillende softwaresystemen aan elkaar wilt koppelen, zijn er tal van technieken beschikbaar die je kunt gebruiken. Welke techniek je kiest, hangt af van wat je wilt bereiken en wat de mogelijkheden zijn van de software die je wilt koppelen. Tijdens het ontwikkelen van jouw applicatie zullen we dus samen kijken welke techniek het beste past bij jouw situatie. De volgende technieken zijn mogelijk bij een systeemintegratie:

 • API of Webservice
  Moderne software heeft vaak een eigen koppeling waarmee informatie uitgewisseld kan worden. Dit is een duurzame en solide oplossing om grote hoeveelheden data in realtime te verwerken.
 • CSV of XML 
  Een ander voorbeeld is het uitwisselen van data via CSV en XML bestanden die worden verstuurd via (S)FTP. Hiermee kunnen we bijvoorbeeld 's nachts product- en klantinformatie uitwisselen tussen verschillende systemen.
 • Webhooks
  Webhooks zijn vergelijkbaar met Webservices, maar werken op basis van events. Bij elke verandering wordt er automatisch een signaal gestuurd om de bijbehorende data aan te passen, bijvoorbeeld voor e-mailadressen op een mailinglijst.

Hopelijk heb ik je hiermee wat meer inzicht kunnen geven in de verschillende technieken voor systeemintegratie. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag!

API koppeling laten bouwen in Waalre

Het juiste ontwikkel team

Bij GSD werken we met een hecht team van ontwikkelaars en specialisten. Elk teamlid heeft zijn eigen unieke expertise en ervaring, wat ons in staat stelt om voor elke vraag op maat gemaakte oplossingen te bieden. We begrijpen dat het kiezen van het juiste ontwikkelteam een belangrijke beslissing is. Daarom stellen we met onze specialisten het juiste team samen op basis van de door jouw gestelde vraag! 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Neem vrijblijvend contact op!

Even bellen?

Bel met GSD B.V.+31 497 - 842 611

Liever teruggebeld worden?