Er is energie gaan stromen

Achttien jaar geleden begon voor Robert Geenen het avontuur van zijn eigen onderneming. Hij startte met één klant en een plan en gestaag groeide zijn bedrijf. De laatste maanden gaat die stijging ineens explosief omdat hij bezig is aan een professionalingsslag, mede dankzij de SLIM subsidie.

Er is energie gaan stromen

Robert kijkt terug op de start van zijn ondernemerschap. “Ik werkte gewoon voor een baas, dat ging prima, alleen had ik wel altijd het idee dat ‘ze’ niet naar mij luisterden. Toen een vriend van mij beleggingsadviseur werd, vroeg hij me om software voor hem te maken die de financiële markt precies in kaart kon brengen, die de markt kon voorspellen en in kon springen op fluctuaties in die markt. Aan de hand van heel veel wiskundige formules die data kunnen verwerken, heb ik die software gemaakt en na drie maanden draaien, werden de eerste winsten geboekt. Door omstandigheden is die vriend gestopt met zijn bedrijf maar ik had inmiddels het gevoel ervaren van ‘eigen baas zijn’ en dat beviel me erg goed.

‘Wat mij betreft is de groei er nog niet uit’

Ik was al één dag minder gaan werken en toen ik gevraagd werd om als ZZP’er aan de slag te gaan voor de Universiteit van Tilburg, besloot ik dat drie dagen per week te gaan doen en twee dagen voor mezelf te gaan werken. Dat was het begin van GSD. Via via kwamen de klanten naar mij toe; de eerste zes jaar kon ik het allemaal in mijn eentje af, na vier jaar kwam er het eerste personeelslid bij. Omdat wij unieke, op maat gemaakte software maken, kregen we er steeds meer klanten bij en de laatste tijd gaat het helemaal hard. Vorig jaar werkten we met vier mensen en nu al met zeven. Wat mij betreft is de groei er nog niet uit.

Via een subsidie adviseur kwam ik op het pad van de SLIM subsidie die je in kunt zetten om je bedrijf te professionaliseren. Ik kreeg de subsidie toegekend en daarmee heb ik Jack en Puck ingeschakeld. Zij zijn begonnen met onze medewerkers – en mij – een persoonlijkheidstest af te nemen om te kijken welke krachten we in huis hebben. Soms heel confronterend maar ook heel helpend. Ik wist natuurlijk wel dat ik altijd hard liep maar ik was vaak al de bocht om voordat mijn collega’s doorhadden waar ik naartoe op weg was. Dus: communicatie! 

‘We gaan het doen!’

Sindsdien beginnen we elke dag met een stand-up waarbij iedereen heel kort vertelt waar hij/zij mee bezig is waar hulp bij nodig is. Eens per maand en hebben we een teamvergadering en elk kwartaal hou ik met iedereen een ontwikkelgesprek. Dat klinkt allemaal vrij eenvoudig maar het levert echt iets op. Omdat we met elkaar in één ruimte werken, denk je te snel dat je van elkaar weet waar je aan bezig bent. Dat is dus niet altijd zo.

Op een bepaald moment legden Jack en Puck een groot leeg vel papier voor me, tijdens een ‘dromensessie’. Daarop moest ik schrijven hoe ik de toekomst zag. Nou privé was het simpel: dat mijn kinderen, vriendin en ik gelukkig en gezond zouden blijven. Zakelijk was het moeilijker. Ik wilde wel groeien maar wist niet hoe. Door het op te schrijven, werd het ineens een reëel doel. Ineens maakte ik de switch van ‘eigenlijk wil ik’ naar ‘we gaan het doen’. Alsof er toen een nieuwe energie ging stromen, bleken er ineens deuren open te gaan en ik zie het nu gewoon gebeuren. Wéér een personeelslid erbij en in plaats van dat ik nu IN mijn bedrijf werk, werk ik AAN mijn bedrijf. Het is maar één woordje maar het maakt een wereld van verschil.

‘We kennen elkaars doelen nu en ondersteunen waar we kunnen’

Er is best veel veranderd, maar we zijn nog niet klaar. Die energie die ik voel, geef ik door aan mijn medewerkers en die kijken daardoor ook heel anders naar hun eigen functioneren. De doelen zijn duidelijker en nog belangrijker: we kennen elkaars doelen en kunnen elkaar ondersteunen.

Geen dag spijt gehad van de stap om ondernemer te worden; het is hard werken maar je krijgt er zoveel voor terug. Waar ik het meest enthousiast van word? Van het enthousiasme van onze klanten als ik voor meer rust en efficiëntie in hun bedrijf kan zorgen door de unieke software die wij leveren. Er lopende diverse trajecten om GSD verder te professionaliseren en onze klanten nog beter te ondersteunen in de bedrijfskritische software die we leveren; de flow waar we inzitten is fantastisch om mee te maken.”

Even bellen?

Bel met GSD B.V.+31 497 - 842 611

Liever teruggebeld worden?