Een dagje meekijken met webdeveloper Richard 

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar hoe andere mensen hun werkdag doorbrengen? Vandaag geven we je een kijkje achter de schermen bij onze webdeveloper Richard. Hij vertelt ons hoe een werkdag bij GSD er voor hem uitziet. Richard werkt alweer bijna een jaar bij GSD. Met zijn achtergrond in chemie is zijn huidige werk als webdeveloper niet direct een verwachte keuze. Hij heeft echter helemaal zijn draai gevonden en de tijd vliegt voorbij!

Goed begin van de dag
Ik woon in Casteren en ga elke dag op de fiets naar mijn werk. Dat voelt altijd meteen als een goed begin van mijn dag”, lacht Richard. “Op dit moment ervaren veel bedrijven een personeelstekort en daar zijn wij geen uitzondering op. Daarom hebben we mijn dagen heel doelbewust ingericht. Ik werk vier dagen in de week en iedere dag focus ik mij op een vaste opdrachtgever. De basis van mijn ochtend begint bij het kijken waar ik ben gebleven met het werk voor die betreffende klant. Vervolgens inventariseer ik of er nog nieuwe punten zijn die ik op moet pakken. Wij werken met Trello, een projectmanagementtool, waarin we eenvoudig kunnen communiceren met onze klanten en overzicht kunnen brengen in de taken die we voor elk project moeten uitvoeren. Op deze manier houd ik overzicht en kan ik iedere dag meteen zien wat er nog moet gebeuren.


GSD focust zich op maatwerk en klant specifieke projecten. Wij bouwen voornamelijk applicaties in de browser, waarbij ook koppelingen worden gemaakt met bestaande programma’s die onze klanten al gebruiken. Officieel is mijn functienaam webdeveloper, maar omdat wij een klein bedrijf zijn, ben ik verantwoordelijk van begin tot eind. Denk hierbij aan backend development (PHP/MariaDb), maar ook frontend (javascript, html, CSS), klantondersteuning en projectmanagement. Sommige projecten zijn langlopend en hierbij verzorgen we ook het onderhoud en advies. De technologie gaat continu vooruit, dus het is belangrijk om altijd te blijven door ontwikkelen, zeker als het gaat om veiligheid.

Volop programmeren

Het grootste deel van de dag ben ik aan het programmeren. Het is afhankelijk van de klant hoe mijn dag verder verloopt. Sommige klanten komen regelmatig langs om door te nemen waar we staan en waar we naartoe gaan. Bij andere klanten gaat het grotendeels via Trello en als we ergens tegenaan lopen dan hebben we even contact”, vertelt Richard. “Op dinsdag zijn we compleet met ons team en gaan we rond het middaguur even samen lunchen en dan lekker buiten een rondje lopen. Dat vind ik altijd wel fijn, even naar buiten een frisse neus halen na een hele ochtend achter de computer. Als we terugkomen ga ik weer verder met programmeren.

“Het leukste aan mijn werk vind ik het oplossen van een casus van een klant. Allereerst is het belangrijk dat ik de wens begrijp, vervolgens ga ik nadenken hoe ik deze wens kan vertalen naar kleine blokjes achter de schermen. De uitdaging is om deze goed aan elkaar te knopen, zodat het onderhoudsvriendelijk en toekomstbestendig is. Ik haal mijn energie uit het ontrafelen van de complexiteit en het aanbrengen van efficiëntie. Uitzoeken hoe ik iets het beste kan aanpakken en hoe het ook zo snel mogelijk uitgevoerd kan worden”, vertelt Richard enthousiast.

Op naar huis

De dag is voorbijgevlogen, tijd om weer op de fiets te stappen. “We hebben thuis sinds kort een puppy, dus dan is het wel fijn dat ik af en toe ook thuis kan werken. Laptop in mijn tas en gaan, dat is een groot voordeel van mijn werk. Na al dat beeldschermwerk vind ik het in mijn vrijetijd fijn om met mijn handen bezig te zijn. We hebben een tijdje terug een nieuw huis gekocht, dus we zijn veel aan het klussen. Momenteel zijn we bezig met het bouwen van kasten en het aanleggen van de tuin. En daarna lekker BBQ’en met mijn vrienden!

Even bellen?

Bel met GSD B.V.+31 497 - 842 611

Liever teruggebeld worden?