Webdeveloper Rob over de uitdagingen van zijn werk

Rob Vervoort is PHP-webdeveloper bij GSD. In opdracht van en in overleg met de klant werkt hij dagelijks aan de ontwikkeling van applicaties. Hij werkt de ideeën van de klant uit tot werkbare websites, -shops en applicaties. Loop een dagje met Rob mee. Virtueel in deze blog, maar in het echt als je meer wilt weten over zijn baan en belangstelling hebt om zijn collega te worden.

“Ik begin de dag altijd met het bekijken van mijn planning. Wat is er gisteren blijven liggen en waar kan ik vandaag mee verder? We hebben elke dag rond kwart voor negen ‘stand-up’ waarin we met de collega’s even kort de dag doornemen. Wie heeft hulp nodig, kan er werk bij hebben of heeft vragen over zijn of haar opdracht? Dan is het tijd om echt aan de slag te gaan en de lopende projecten af te werken, af te leveren of op te starten.   

Leuk om je vast te bijten in een project

Ik werk meestal vanuit kantoor, heb geen klanten waar ik op hun bedrijf aan de opdracht werk. Ik probeer meestal wel een keer op het bedrijf te gaan kijken waar ik de applicatie voor ga maken. Als je het bedrijf ziet, krijg je een veel beter beeld en dat heeft voordelen voor de vraag van de klant.

Het leuke van mijn baan is dat ik vanaf het begin betrokken ben. Ik stort me altijd op één project, ga in gesprek met de klant om te onderzoeken wat hij wil dat ik ontwerp en maak. Wij leveren maatwerk en daarvoor is het belangrijk dat je precies begrijpt wat de klant wil. Als ik dat helder heb, is het een kwestie van alles in stukjes ‘knippen’ en beginnen. Een stukje ontwikkelen, testen, herschrijven, testen, aanvullen, testen. Pas als ik tevreden ben en alles werkt zoals ik denk dat het moet werken, stuur ik het naar de klant.

Het is leuk om je in een project vast te kunnen bijten, maar afwisseling is ook leuk. Door de dag heen komen er altijd wel vragen van klanten die je meteen op kunt lossen.

Maatwerk begint met je verdiepen in de vraag van de klant

Wekelijks ruim ik tijd in voor de juniors op kantoor. Ik vind het fijn om mijn kennis te delen, samen met hen te kijken waar ze verbeteringen aan kunnen brengen en wat ze nog kunnen leren.

Maandelijks is er overleg met alle collega’s en een paar keer per maand ga ik met Robert en Paul even zitten voor onze ‘innovatie-sessies’. Dat duiken we in research en development en kijken we welke (nieuwe) technieken en systemen er zijn, die ons van nut kunnen zijn. Op dit moment volg ik geen cursussen, maar het is wel belangrijk om de ontwikkelingen in ons vak bij te houden. Ik spit het internet door op zoek naar nieuwe ontwikkelingen, waarna ik die kennis gebruik in mijn werk voor onze klanten.”

Zo zie je maar: elke dag brengt nieuwe uitdagingen. Zie jij een baan als webdeveloper ook wel zitten en wil je van Rob leren? Neem dan eens contact op met GSD, wie weet vul jij het lege bureau en maak jij voortaan het ook maatwerk software bij GSD.

Webdeveloper Rob over de uitdagingen van zijn werk

Even bellen?

Bel met GSD B.V.+31 497 - 842 611

Liever teruggebeld worden?