Responsive webdesign?

Wat is responsive webdesign?

Responsive design is de ideale weergave van de content op je website, afgestemd op de gebruikerssituatie.

Responsive design is een adaptief ontwerp, dat wil zeggen dat het ontwerp zich aanpast aan de gebruikssituatie. Een bekende definitie is: “Responsive webdesign is een manier waarbij een website zich aan de gebruikers omgeving aanpast, gebaseerd op schermgrote, platform en apparaat". In de praktijk betekent dit dat de website bestaat uit een flexibele opzet gevuld met content, navigatie-elementen en afbeeldingen die worden gepositioneerd en gepresenteerd op basis van de schermgrootte. 

Door te kiezen voor een responsive design worden de bezoekers van de website optimaal bediend, ongeacht of ze met een desktop, tablet of mobiele telefoon de website bezoeken.
 

Heb ik een responsive website nodig?

Dat hangt volledig af van het gedrag van je doelgroep. Hebben ze een smartphone of tablet? Komen er veel mobiele bezoekers op je website?
Met behulp van een statistieken pakket zoals Google Analytics, kun je dit allemaal meten. Je krijgt hierin te zien hoeveel bezoekers je hebt gehad, waar ze vandaan komen, welke pagina’s ze bezocht hebben en ook welk apparaat ze hiervoor gebruikt hebben.
Vervolgens kun je een afweging maken of een responsive website interessant is.

Een voorbeeld van eenvoudig responsive webdesign is de website van GSD. Door je browserscherm van formaat te veranderen, zie je de verschillende elementen veranderen.

Wil je meer weten? Lees eens https://www.marketingfacts.nl/berichten/responsive-design-seo of neem contact op met GSD.


 

Even bellen?

Bel met GSD B.V.+31 497 - 842 611

Liever teruggebeld worden?