Waarom maatwerk software op lange termijn goedkoper is

Misschien wordt dit wel de kortste blog in de geschiedenis van de blogs. Het antwoord op de vraag in de titel is namelijk: omdat het een enorme kostenbesparing oplevert. Punt. Uit. Klaar.
Toch wil Robert Geenen van GSD er nog wel iets aan toevoegen en wordt de blog ietsje langer. Gaat ie…

Klantspecifieke software

“Er zijn standaardprogramma’s waar veel bedrijven prima mee uit de voeten kunnen”, begint Robert zijn betoog. “Het gebeurt echter regelmatig bij standaard programma’s dat om bepaalde resultaten te krijgen, een enorme omweg genomen moeten worden. Met maatwerk software ga je rechter op het doel af en dat scheelt (op de iets langere termijn zéker) ontzettend veel handelingen, werk en dus geld. Ga maar na: als een medewerker voor elke actie vier keer moet klikken of door twee programma’s moet scrollen om tot resultaat te komen, dan kost dat per onderdeel niet veel tijd, maar alles bij elkaar opgeteld op een dag best wel. Door software klantspecifiek te maken en precies af te stemmen op de bedrijfsprocessen, kun je een enorme tijdsbesparing genereren. Wij kunnen ervoor zorgen dat de medewerker met één klik al op je juiste plek is of dat systemen perfect op elkaar afgestemd en gekoppeld zijn. Een grote klant van ons heeft onlangs uitgerekend dat door de software die wij voor hem ontwikkeld hebben, hij 2 fte’s heeft bespaard. Dat is naast een mooi financieel voordeel ook nog eens goed nieuws vanwege de krapte op de arbeidsmarkt.”

Handmatig versus automatisering

Ze bestaan nog: bedrijven die heel veel administratie handmatig verwerken. “Je kent ze wel uit archiefbeelden. Talloze losse briefjes en post-its die op een scherm geplakt zijn. Afspraken die alleen in iemands hoofd zitten. Je moet er niet aan denken dat zo’n medewerker uitvalt, want dan is niets terug te vinden. Door één keer goed te investeren in een systeem, bespaar je tijd en dus kosten om uit te zoeken waar die medewerker mee bezig was. Een nieuwe collega is dus veel sneller ingewerkt.  Dan hebben we het nog niet eens gehad over de foutgevoeligheid van handmatige systemen. Terwijl het zoveel makkelijker kan tegenwoordig.”

Waarom maatwerk software op lange termijn goedkoper is

The sky is the limit

Door het ontwikkelen van apps en andere applicaties, kunnen we bedrijfsprocessen stroomlijnen. Door de juiste software te ontwikkelen die past bij de doelgroepen en het productieproces, kun je bijvoorbeeld optimaal klantbestellingen verwerken, produceren en bezorgen. Het resultaat: het werk kan efficiënter gedaan worden, er kan méér geproduceerd worden door minder mensen. We rekenen graag met je mee wat dat op jaarbasis kan besparen en hoe snel je de investering hebt terugverdiend.”

Meer weten over maatwerk software? Neem gerust contact op, dan kijken we samen waar mogelijkheden om geld te besparen liggen.

Even bellen?

Bel met GSD B.V.+31 497 - 842 611

Liever teruggebeld worden?