Unieke antwoorden op unieke vragen: maatwerk software

Met maatwerk software speel je in op de behoefte van je bedrijf. Het ondersteunt de bedrijfsprocessen en dat is wezenlijk anders dan standaard software. Daarmee probeer je namelijk je processen en personeel in een keurslijf te dwingen, dat wellicht niet helemaal past. Beter is het om een inventarisatie te maken van de wensen en de behoeften die spelen in je onderneming en daar passende software op te schrijven.

Unieke antwoorden op unieke vragen: maatwerk software

Inzicht krijgen

Specialist Robert Geenen vertelt: “Wij van GSD gaan met onze klanten in gesprek en meestal ontstaat er snel inzicht in welke software nodig is om tot procesoptimalisatie te komen. Dat moet volgens ons altijd de basis zijn. Software moet het werk, de processen, makkelijker en efficiënter maken. Dat vergt inzicht in de onderneming en een duidelijke kijk op de toekomst, zowel van ons als van de ondernemer.”

Efficiëntie bereiken

We kunnen ons er allemaal een voorstelling van maken: een ondernemer die veel kladblaadjes en post-its gebruikt om aantekeningen te maken. De klant belt en het krabbeltje op het blaadje zegt wat er nog moet gebeuren. Op een later moment moet het berichtje overgetypt worden in ‘het systeem’. “Hopelijk was de krabbel duidelijk genoeg en komt de info goed in het systeem. Zulke processen kosten tijd. Veel efficiënter is het om de info uit het telefoontje direct in een app te zetten, waarmee elke medewerker meteen ziet wat er nog moet gebeuren of wat er gewijzigd is. Dat soort maatwerk is mogelijk en maken wij”, aldus Robert.

Unieke antwoorden op unieke vragen

“De software die wij bouwen loopt vaak tot en met de facturatie, vervolgens schieten we deze facturen door in elke gewenst modern boekhoudpakket met een goede koppeling." Dat is meteen een groot voordeel van maatwerk software, je gebruikt alleen wat je nodig hebt (en betaalt dus alleen daarvoor). Zie het zo: de software past zich aan je bedrijf aan en niet andersom. Een unieke vraag krijgt ook een uniek antwoord, een antwoord op maat. Voor die antwoorden kunnen wij zorgen.”

Met elkaar groeien

Omdat de developer precies weet wat er voor jouw onderneming gemaakt is, zijn aanpassingen relatief eenvoudig door te voeren. Robert: “De software groeit mee met je bedrijf en is daarom volledig toekomstbestendig. Je blijft de concurrent een stapje voor omdat jouw toepassingen op maat gemaakt zijn en dus direct inspringen op veranderingen in de markt of jouw onderneming. Zo blijf je met de software voorop lopen in de branche waarin je werkt.”

De investering terug verdienen

En wat kost dat dan wel niet? “Tijdens de inventarisatie fase bepalen we de doelen en wensen, zodat we zo snel mogelijk tot een prijsopgaaf komen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de investering in maatwerk software zich dik terugverdiend. Waarom betalen voor een duur standaard softwarepakket waar je maar een deel van gebruikt? In aanvang is een maatwerk oplossing misschien iets prijziger, maar op den duur kost het minder vanwege de efficiëntie die het je onderneming gaat brengen. Gemiddeld genomen betaalt de investering zich binnen een jaar terug. Da’s interessant of niet?”

Benieuwd wat GSD voor je kan doen om voor jou passende software te maken? Neem contact op voor een kennismakingsgesprek.

Even bellen?

Bel met GSD B.V.+31 497 - 842 611

Liever teruggebeld worden?