Apps

GSD ontwerpt en ontwikkelt al jaren toepassingen voor mobiele apparaten zoals telefoons en tablets. We inventariseren de wensen, en bekijken wat voor je bedrijf het beste resultaat oplevert. Afhankelijk van de toepassing maken we namelijk een keuze tussen een webapp of een native app.

 

Webapp

Een webapp is een website welke geoptimaliseerd is voor de telefoon. Dit is een responsive website die je opent in de browser op je telefoon. Het grote voordeel van een webapp is dat je één applicatie ontwikkelt die geschikt is voor alle apparaten - van desktop en laptop tot tablet en mobiel.

Native app

Veel apps op je mobiel zijn native apps. Een native app is een programma dat specifiek geschreven is voor het OS van je telefoon, vaak Android of iOS. Het grote voordeel is dat de software geoptimaliseerd is voor deze omgeving, wat voor zwaardere programma's een voordeel oplevert (denk daarbij aan spelletjes). Daarnaast zijn er een aantal andere redenen om voor een native app te kiezen. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan apps die gebruik maken van nfc (contactloos betalen), barcodescanner-apps (bijvoorbeeld voorraadbeheer), of intensief gebruik van gps (track & trace).

Kiezen voor een app of website?

Afhankelijk van de gewenste applicatie dient een keuze te worden gemaakt. Vaak word er een keuze gemaakt vanuit de techniek die bekend is bij het softwarehuis. Dit moet natuurlijk niet leidend zijn: het gaat erom dat de beste oplossing word gekozen die past bij de gewenste functionaliteit en het budget.

GSD heeft gelukkig beide technieken in huis en kan je daarom goed adviseren. We hebben al verschillende webapps en apps gemaakt voor bijvoorbeeld dataverzameling. Kijk maar eens bij klanten zoals Veiligesportvloer, GMR en Plastifran.


Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek. We adviseren je graag.

 

Neem contact

Even bellen?

Bel met GSD B.V.+31 497 - 842 611

Liever teruggebeld worden?