Hoe maatwerk software jouw bedrijfsprocessen automatiseert

Je kent het wel – in jouw alledaagse bedrijfsvoering loop je tegen beperkingen aan die ontstaan door inefficiënte processen. Sommige taken die vaak terugkomen zijn saai en leiden tot productiviteitsverlies en een grotere foutmarge. Automatisering kan je dan veel opleveren. Maar hoe pak je dat aan? En van welke automatiseringen profiteert jouw bedrijf het meest?

Hoe is jouw situatie?

Een effectieve automatisering moet aan verschillende factoren voldoen. Allereerst moet het de moeite waard zijn om een proces te automatiseren, dus waarschijnlijk is het redelijk complex. Tegelijkertijd moet het niet té complex zijn, waardoor automatisering schier onmogelijk is. En niet geheel belangrijk: het moet natuurlijk ook wat opleveren. 

Om te beginnen is het goed om te kijken wélke processen er draaien binnen je bedrijf, en hoe die uitgevoerd worden. Gaat voorraadbeheer handmatig via Excel of werk je met een softwarepakket? In hoeverre verlopen jouw processen al digitaal of geautomatiseerd? 

Wat kan er beter?

De volgende stap is om te kijken welke processen nog niet aan die voorwaarde voldoen, maar die dat wel zouden kunnen. Laten we bij het voorbeeld van voorraadbeheer blijven. Het is natuurlijk heel verleidelijk om daar snel iets voor op te zetten in Excel en zo handmatig de voorraad bij te houden – eraf halen wat verkocht is, aan de hand van orderbonnen de voorraad weer ophogen. 

Toch is dit foutgevoelig. Als je pech hebt verkopen twee medewerkers zonder het van elkaar te weten tegelijkertijd het laatste product in voorraad. Misschien heeft iemand iets weggegooid of verplaatst zonder dat vast te leggen. Het zijn allemaal factoren die een lage foutmarge niet ten goede komen. Houd er ook rekening mee dat hoewel sommige taken niet geautomatiseerd kunnen worden, je deze vaak wel kunt ondersteunen middels automatisering. 

Waar kun je winst behalen?

Sommige processen laten zich makkelijker automatiseren dan anderen, terwijl sommige processen meer baat hebben bij automatiseringen dan anderen. Welke zaken binnen jouw bedrijf kosten veel tijd of geld, of gaan vaak fout? Het is goed om daarin ervaringen van gebruikers mee te nemen – zowel medewerkers als klanten of leveranciers. Waar ergeren zij zich aan en welke functionaliteit missen zij? 

Met een real-time voorraadsysteem hoeven jouw medewerkers niet steeds naar achteren te lopen om te tellen hoeveel exemplaren er nog zijn van een bepaald product, terwijl klanten via de webshop ook direct zien of iets voorradig is of niet.

Hoe pak jij dit aan?

Het mooie van maatwerk is dat wij de software perfect kunnen laten aansluiten bij jouw bedrijfsproces. Dat proces moet immers geoptimaliseerd worden, en de software moet daarin ondersteunend zijn. Natuurlijk zal het invoeren van bijvoorbeeld voorraadbeheer invloed hebben op het proces van orderverwerking. De kunst is echter om dit te optimaliseren. Maatwerk software werkt het meest efficiënt, omdat je dit perfect kunt laten aansluiten.

Misschien vind je het zelf lastig om voor jouw bedrijf iets te automatiseren. Je hebt onvoldoende overzicht van je interne processen en je mist de knowhow om die stap zelf te zetten. Je weet waar je naartoe wilt, maar je weet niet hoe je daar moet komen. Wij kijken graag met je mee om jouw interne bedrijfsvoering onder de loep te houden en te signaleren waar je nog winst kunt behalen door een automatisering door te voeren. Aan de hand van de maatwerk toepassing van onze softwareoplossingen kunnen wij jou helpen je bedrijf naar een hoger plan te tillen.
 

Even bellen?

Bel met GSD B.V.+31 497 - 842 611

Liever teruggebeld worden?